29/11/2021

LIONS SNEEK DOUWE EGBERTS WAARDEPUNTENACTIE 2021

 

De Lionsclub Sneek, de voedselbank Sneek en de Rooms Katholieke Parochie gaan wederom samen op jacht naar Douwe Egberts koffiepunten en oud geld. De vorige Lions Douwe Egberts Waardepuntenacties waren een groot succes. Vorig jaar werd alleen al in Sneek 1570 pakken koffie aan de voedselbank geschonken, meer dan ooit.

 

Daarom bundelen de Lionsclub Sneek, de Voedselbank en de Rooms Katholieke parochie opnieuw hun krachten om zo veel mogelijk Douwe Egberts koffiepunten in te zamelen. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. En de huidige Coronapandemie maakt het er voor veel mensen ook niet beter op. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. En daarin kan, mede dankzij de actie van de Lionsclub, ook koffie worden opgenomen. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd. De Lionsclub Sneek organiseert deze actie alweer voor de zevende keer en elk jaar weer blijkt dat in vele keukenkastjes nog veel DE-punten verborgen zijn. De Lionsclub en de Voedselbank roepen iedereen op om die punten tevoorschijn te halen en in te leveren in de verzamelboxen. Tot eind december kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen die bij onderstaande supermarkten te vinden zijn: Albert Heijn Antoniusplein, Jumbo Tinga en Jumbo Normandiaplein, Coöp Heeg en Buurtsuper Centerrr Oppenhuizen. Ook in de Bibliotheek Sneek staat dit jaar een bus. Ook digitale Douwe Egberts waardepunten kunnen gebruikt worden bij deze actie voor de voedselbank. Wanneer u deze wilt verzilveren kunt u contact opnemen met sneek@lions.nl.

Evenals vorig jaar wordt er ook weer oud en vreemd geld ingezameld ten behoeve van oogoperaties in derdewereldlanden. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaar verkocht.

Ook is een reportage over de landelijke actie te vinden op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=sirF9Z55L-0